Monday, May 11, 2009

SELAMAT HARI IBU !


" " Ibu~ " , " Mak~ " , " Ummi~ " , " Mama~ " , " Mummy~ " ''
niy la antara gelaran utk wanita2 yg sudah mempunyai anak di bumi ini. wanita yg senang cte digelar IBU ini sudah byk berjasa pada anak2 nya. Mereka mendidik dan mengasuh anak2 mereka dgn penuh belaian kasih syg. Mereka sabar melayan keletah anak2 yg bermacam2 ragam. Menyediakan segala keperluan di rumah. mcm2 lagi lah. dan paling dikagumi, ada IBU yang sudah tidak punya suami, bersusah payah menjaga anak2 mereka, membesarkan anak2 mereka, memberi segala keperluan hidup mencari nafkah utk anak2, TANPA suami di sisi. lihat dan renungkan. betapa besar dan murninya pengorbanan seorang wanita yg bergelar IBU.

Ibu, Mak, Ummi, Mama, Mummy..
Kami anak2 mu ingin mengucapkan SELAMAT HARI IBU.. terima kasih kerana telah bersusah payah menjaga kami. Pengorbanan mu tak terbalas oleh kami. hanya Allah yg Maha Berkuasa mampu membalasnya. Kami mendoakan agar dirimu sihat sejahtera, sentiasa diberkati dan diredhai Allah. doakan lah kejayaan anak2 mu ini. Insya - Allah, kami akan membalas segala penat lelahmu dgn segulung ijazah dan pelbagai kejayaan yg lain. semuanya utk membalas jasamu, wahai IBU..

***


utk ex-student SRAB, niy pesan IBU kita Pn Siti Alizah utk korg :

" Ibu doakan kejayaan sentisa mengiringi anak2 ibu.. jaga diri baik2 ya.. salam sayang teramat sayang dari ibu khas utk anak2 ibu.. "

sape nk contact ibu, mtk aku no maxis dia. hehe. (^^,)

No comments:

Post a Comment