Friday, July 17, 2009

ATT again,

AKU, nak bt blog bru. blog niy biar aen jela yg urus. segala cte aku, aku transfer kt blog baru. hehe. sekian, jmp di blog bru.daa~

Thursday, July 16, 2009

ATT ppl,

buat mse niy, aku jarang online. dan hakikatnya mmg byk gyle bnde aku nk post. tu sume aku terpaksa tangguh smpai abes exam la. haihh cuak btl. tgh count day je. ish3.

to Zunah,

wey aku update blog lain kali larh. byk sngt nk tulis. kne tgu time btl2 free bru leh lyn. haha.

***


bubbye guys!

Pink Valentines Stripes MySpace 2.0 Layout, Blogger Template, Blog Background, & Homepage | Jelly Pages

Pink Valentines Stripes MySpace 2.0 Layout, Blogger Template, Blog Background, & Homepage | Jelly Pages

Shared via AddThis

Saturday, June 20, 2009

sekolah bermula!

eh dah start sch laa. aku rse nak away je. exam lgy 3bln je memandangkan bln jun dah nak berakhir. ish3.. nmpk nya, ini pesanan terakhir dariku~

AWAY~


p/s : byebye guys! wish me luck PMR 2009!

Monday, June 8, 2009

cuti sekolah bermula!

well, seperti biasa, minggu pertama cuti penuh dgn tsyn laa. pew lgy an. GILAP jew laa. dah tu byk pulak hm an. aiseh na bt cmne. nama pun bdk pekse. huhu. redha dan pasrah sje laa. ngee.

btw, cita pasal cuti, aryni, 8hb JUN, birthday ain laa. h
ehe.. ehem2,

" happy birthday to youuuuu "
" happy birthday to youuuuu "
" happy birthday happy birthday "
" happy birthday to youuuuu "

HAPPY BIRTHDAY AIN comel... hehe. dah besar dah kw kan. hahaha. :)

actly time cuti sch niy, bkn bfdy ain jea. ada lgy mbe2 yg celeb bfdy time cuti niy. antaranya termasuk lah :-

Illyani Nazirah - 28 Mei
Mohamad Izzuddin Naim - 30 Mei
Zunah Nur Zahidah - 31 Mei

dan bakal2 celeb jgk, sape lgy law bkn :-

Cikgu Firdous kita - 12 Jun

hehehe. mkn besar lar korg ek. yelaa, bfdy time cuti niy msty la meriah an. g jln2 celeb dgn fmly laa, dgn mbe2 laa. wahh msty best! eceh. aku lak yg excited. hee.

***

Emm. berbalik pd topik. pd aku, cuti niy biasa je kot. cz tde g mana2 pun. hari sabtu lepas, alek mersing 2hari je. smlm alek sni semula. ha rse ta puas alek kpg. rndu sey kt tok kesayangan aku tu. ish3. dah tu, ring leh hilang kt uma tok lak kan. pehh sedih tahap gaban laa. law ta jmp tu, mmg kne ganti bru la jwb nya. mahal tu. haihh. cuai btl aku. aku rse ring tu hilang mse aku na amek wuduk time smyg subuh tu laa. yela kan gelap, main letak je atas meja. patu lupa. ish kan dah hilang. haihh. 1hari aku ta mkn sbb risau pasal ring tu. hmm. aku hrp ring tu tak hilg dan tok jmp n tlg simpankan utk aku. amin...

Emm mse kt kpg tu, aku g melawat akk sdara aku yg bru je bersalin 2 minggu. dpt baby girl. comel gyle. rmbut tebal beb. dah tu, mcm david beckham dah aku tgk. pacak semcm. hahaha. and and putih mcm ank cina. aku dtg2 je terus ckp,

" niy ank mlyu ke cina niy? "

hahaha. slumber jek. abes, da mmg mcm ank cina. pink doe muka dia. haha.
meh tgk dia..

Manja Marisa Puteri binti Mohamad Shahrul

amacam? comel? panjang ta nama dia? haha actly menurut akk sdara aku tu, Manja niy dia yg ltk. Marisa pulak bpk dia. dan Puteri tu makcik baby niy yg ltk. tapi lah kan, pada pendapat aku, law nama dia Manja Puteri Marisa lagi sedap. haha suka2 aku je nak ubah nama anak org. hehe. pada aku la kan. sbb mcm pelik je Puteri kt blkg. nk ltk kt dpn taleh lak. haa wteva laa. jnji dia dah selamat dilahirkan. Alhamdulillah~

***

ma ckp, nak alek KL tp ta cfm bila. wuh. cpt2 la alek. aku dah rndu gyle org kt sne. oh KL~ tgu kedatangan aku~ hehehe. :)

emm tu jelah yg aku nk ckp. THE END.

Friday, May 29, 2009

mid yr exam dah abes weyy!

ahah! akhirnya~ abes pun exam. fuhh cuak seyy na tgu result. td dorg ckp math aku B. wahh terhau seyy. haha.
aku ckp kt mak aku, "ma, math dpt B."
mak aku leh ckp, "alhamdulillah~"
hahaha aku rse mcm ta cye sey. alhamdulillah. terima kasih cikgu! sbb dah ajar aku. tk lupa kpd mbe2 yg byk ajar aku jgk bila aku tk phm. especially to farafiza, shima, atikah, azidah, ain n liyana. thanks banget! liyana, thanks ar ajar aku indices last minute. huhu. aku rse tasangkew sngt2. haa.

berdebar2 rse na tgu result mid year niy. tah aku dpt bpe A tah. cuak nyeeeee. paling cuak Geografi ar. susa seyy. ish3. doa2 jela result ta teruk. amin~

weyh esok dah cuti!!! yeppieeee!!! hahaha. sewel sekejap. hee. tapi tapi 1mggu tsyn bru leh cuti2. blaja anak2 sekalian. 9A's PMR 2009! Amin~ Insya-Allah~

THE END.

Thursday, May 21, 2009

awayy

examination! 1 minggu bermula esok. so, away for a while. haha. btw, gd luck to all my fellow frenz! especially 3kaa1 tu kankan? korang bt betul2 aw. esok paper arab, ustazah Mahda ckp td

"oky sume, sy doakan awk leh jwb esok~ bt btl2~ bt yg terbaik~ ingt pesan sy, jgn tinggalkan kosong oky? walaupun yg awk tau cuma "wau = dan" , awk tulis jgk. phm sume? oky? gd luck~"

haaa. aku ttwu la soalan apa kwa mid yr niy. da la sedikit bengap kan? astagha. ish3. tp tp insya-Allah leh jwb. haa. sekian shj utk hari ini. mlm jumaat niy. on skjp shj. daa~

Wednesday, May 20, 2009

sambutan hari guru

act event niy hari isnin lepas tp aku lmbt lark na story. ewm best ke? biasa biasa. part paling best time ckgu2 tu join sukaneka kott. kelakar gyle larh. 1st ktorg brkmpul aw. patu cm bese la tiap2 tahun ckgu2 niy kne nyanyi lagu dorg tu - Guru Malaysia. peh sedap gyle kesumbangan ckgu2 nyanyi. hakhak agk biadap. kue3. dah tu kne dgr lak bebelan yg agk pndek kankan? ish3. dan akhirnya smpai la pd sukaneka. wah, tabik sama upper six sbb korg create game yg best dlm sukaneka niy. korg kne kan ckgu abes2 eak? haha jln gne tempurung klape laa, kutip kacang gne chop stick laa. weyy cian aku tgk ckgu2 tu. terkial2 na amek kacang. haha patu game biasa tiap2 tahun, amek gula dlm tepung. fuh korg mmg suka tgk ckgu pmpn over shadow an? haha. then paling kecah dan menakutkan, baling belon berisi air jauh2 suh passing2. weyy ktorg ta bersalah jdik mangsa weyy. ckgu g cmpak belon tu kt ktorg, astagha kuyup mbe2 aku. selamat aku ta kne. ha3 ckp cm kena je. kue3. patu patu game niy utk ckgu pmpn. sediakan paper, gunting n gam, patu ckgu niy kne bt dress utk sorg ckgu yg kne jdik model tu. mahaii. mcm2 pesen aku tgk. plg ta bley blaa group ckgu azman r. yg jdik model ckgu seti, skali dress dia ala2 pocong. otakambing laa. kesian aku tgk ckgu seti telompat2 sbb taleh jln mse na peragakan bju tu. yelaa, nama pun pocong kan. bak kata ckgu aminah, "pocong bkn sebarang pocong, ini pocong moden yg berseni kerana dia mengajar seni" haha. then game last skali, law thn lps bt acara bwk moto paling lmbt. thn niy tuka kpd bwk basikal paling lmbt. aiseh sume ckgu laky ar terlibat. 1st round ckgu md nor mng, 2nd round ckgu razi kott. haha leh ta ingt lak. haa tp yg ta ley blaa tu YDP PIBG pun join. ha3 klaka doe tgk dorg bwk basikal. ckgu suhaimi main tipu. haha. pape pun mmg best r kan time sukaneka niy.

dan dan yg paling best skali dpt aiskrim. haha tp kne pkai kupon na amek. ceh, spe lah yg mkn byk gyle tu kan~ shhh aku tnk ckp spae2. ada laa hamba Allah tu~ =.=" pastu ada persembahan zapin, konsert yg boleh tahan laa. bro, suara kw mmg best! nak2 lgu aizat tu kan~ law intro pun pmpn da terjerit mcm org ta btl ( bkn geng1 aku eh, akk2 f4 ), lgy la kw bwk full lgu tu. aku cadangkan kw kuruskan cket bdn kw, patu kw g la uji bakat. tp lps kw abes f6 laa. haha. persembahan akhir, tarian cina. astagha ta sanggup aku na tgk. sendat doe baju diaaaaa. sape la yg suh kai bju2 tu eakk. ish3. ewm pape hal pun, selamat hari guru la eak.. tu je cte aku. daa~

Sunday, May 17, 2009

Seminar Kecemerlangan BA Komunikasi






16 Mei 2009 = Hari Guru !
aryni hari guru tp ktorg g SMK Spg Rgm sbb ada Seminar Kecemerlangan BA. peh besar doe sch dia. bley tahan ar. cntik pun cntik. ehem bdk2 SMKSR jgn kembang aw. haha. nk jdik cte, ktorg turun bas jep, Baizura dah standby eah. wallaweyy da lme sey ta jmp kw! da pkai spect da eak? ingt aku jep. hagaga macik2 rabun. kue3. tp siyes weyy, ktorg hpy gyle dpt jmp kw. almaklum la, dlu2 gaduh2.. skrg, agk happening ar kan. hakhak. pape pun, 27.12.2009 jgn lupa wey! kita gath rmai2 oke? fmi, kne tunggu pmr abes dlu. haha. gd luck guys!

em pasal seminar aku mls la na cte pape tp yg pnting best la. sume input yg ustaz tu bg insya-Allah ktorg guna pkai. thanks ustaz! BA = A1 ! insya-Allah~

SELAMAT HARI GURU !

To :
Cikgu Siti Alizah ( ibu )
Cikgu Amin
Cikgu Azrani
Cikgu Ismail
Cikgu Azhar
Cikgu Khatijah
Cikgu Sabariah
Ustazah Mahdalina

Message :

" Selamat hari guru, cikgu. Terima kasih kerana telah mendidik sy. Segala pengorbanan cikgu tak akan sy lupakan. "

Ikhlas drpd ank didikmu,
Shafiqah Mustaffa.

***


Sender :
Cikgu Siti Alizah ( ibu )

Message :

" Salam. tq ya syg. ingatan mu akan ttp ibu kenang smpi bila2... Salam syg dri ibu sklrga. jaga dri bebaik ya. Salam. "

Sender :
Cikgu Ismail

Message :

" Tksh sudi jd ank didik cikgu. truskn kcmrlangan anda... "

Sender :
Cikgu Azrani

Message :

" Tq shafiqa.. ingt lgi awk kt sy.. moga awk terus cemerlang.. "
-> actually byk yg aku bualkan dgn ckgu, tp RAHSIA. ngeee. =}

Sender :
Cikgu Khatijah

Message :

" Tq anakanda ku.. demam ni.. "

Sender :
Cikgu Sabariah

Message :

" trima ksh sbb masih ingat sy.. moga awk mencapai kecemerlangan dlm pmr nanti.. "

Sender :
Cikgu Amin

Message :

" Trima ksh.. moga awk terus cemerlang. "

***


Seloka ini khas buat semua guru2 di SRAB Kluang yg pernah mendidik aku dan rakan2 yg lain.

Assalamualaikum pembuka bicara,
Kepada guruku yang aku sayangi,
Seloka dicipta penghibur lara;
Daripada anakmu yang merindui.

Hari Guru disambut meriah,
Anak muridmu bersama meraikan,
Ampun dan maaf tidak ada hadiah;
Hanya seloka ini yang dapat diberikan.

Sudah lama tidak berjumpa,
Kami di sini tidak pernah lupa,
Semoga semuanya baik-baik belaka;
Insya-Allah ada masa kita berjumpa.

Doa kudusku dipanjatkan untukmu,
Tidak pernah putus di dalam solatku,
Terima kasih kerana memberi ilmu;
Yang akan sentiasa menjadi peganganku.

Alangkah gembiranya dapat bertemu,
Walaupun hanya seminit dua,
Kerana hati sudah rindu;
Hendak bertemu guru-guru semua.

Berakhir sudah selokaku ini,
Anak muridmu meminta diri,
Salah dan silap harap dimaafi;
Lain hari bertemu lagi.


by : anonymous_ika =}

Monday, May 11, 2009

SELAMAT HARI IBU !


" " Ibu~ " , " Mak~ " , " Ummi~ " , " Mama~ " , " Mummy~ " ''
niy la antara gelaran utk wanita2 yg sudah mempunyai anak di bumi ini. wanita yg senang cte digelar IBU ini sudah byk berjasa pada anak2 nya. Mereka mendidik dan mengasuh anak2 mereka dgn penuh belaian kasih syg. Mereka sabar melayan keletah anak2 yg bermacam2 ragam. Menyediakan segala keperluan di rumah. mcm2 lagi lah. dan paling dikagumi, ada IBU yang sudah tidak punya suami, bersusah payah menjaga anak2 mereka, membesarkan anak2 mereka, memberi segala keperluan hidup mencari nafkah utk anak2, TANPA suami di sisi. lihat dan renungkan. betapa besar dan murninya pengorbanan seorang wanita yg bergelar IBU.

Ibu, Mak, Ummi, Mama, Mummy..
Kami anak2 mu ingin mengucapkan SELAMAT HARI IBU.. terima kasih kerana telah bersusah payah menjaga kami. Pengorbanan mu tak terbalas oleh kami. hanya Allah yg Maha Berkuasa mampu membalasnya. Kami mendoakan agar dirimu sihat sejahtera, sentiasa diberkati dan diredhai Allah. doakan lah kejayaan anak2 mu ini. Insya - Allah, kami akan membalas segala penat lelahmu dgn segulung ijazah dan pelbagai kejayaan yg lain. semuanya utk membalas jasamu, wahai IBU..

***


utk ex-student SRAB, niy pesan IBU kita Pn Siti Alizah utk korg :

" Ibu doakan kejayaan sentisa mengiringi anak2 ibu.. jaga diri baik2 ya.. salam sayang teramat sayang dari ibu khas utk anak2 ibu.. "

sape nk contact ibu, mtk aku no maxis dia. hehe. (^^,)

Qiamullail Pelajar KAA

Assalamualaikum~
Ahlan wasahlan wamarhaban bikum.

pada 08 Mei 2009, bdk2 KAA form3, form4 n form5 ada qiamullail. ktorg bt sederhana je tapi tapi pengisiannya penuh. bdk asrama pun join tw. syok gyle lar. alhamdulillah semua b'jln gn lancar. byk la pengisiannya. sedikit catatan : -

6.00 ptg : pendaftaran di surau
6.30 ptg : makan malam
7.++ ptg : solat Maghrib berjemaah, zikir dan nasyid beramai2
8.++ mlm : solat Isyak berjemaah, zikir dan nasyid beramai2, ceramah agama oleh Ustaz Ramzi
10.00 mlm : bersurai, supper
11.00 mlm : tdo ( ye ke? (^^,) )
3.00 pg : bangun utk solat tahajjud, solat taubat, solat tsbih, solat hajat, nasyid dan zikir beramai2 dlm keadaan agk mengantuk. hahaha
5.45 pg : solat subuh berjemaah, tazkirah pagi
7.00 pg : qiamullail berakhir dgn sarapan

wuh. ngantok gyle ktorg ckp~ patu dlm kelas membuta. hahaha teruk tol. dak laki lgy lar, leh tdo kt surau. ish3 =.="

dan dan yg ta besh uh, ain tde ~ sob. huhu.

niy gambar2 utk tatapan semua ~










Thursday, April 30, 2009

kenangan KRS Puteri SMKTHO 2009

apa aku na ckp ek? haha. emm. selama 2 thn stgh aku terlibat dlm krs niy, tahun niy la aku rse paling best skali. walaupun secara jujurnya aku ckp, mula2 tu rse hampeh gyle, tp hakikatnya, tahun niy la plg best skali. jujur ar aku ckp an. rata2 bdk krs yg lain pun msty ckp cmtu arh. law tahun2 lepas, ktorg mmg siyes gyle berkawad. tapi, hampeh. ta mng pape pun. setakat dpt komander tebaik je kt daerah. aku ckp bkn apa, na cte je apa aku rse selama niy. em. tahun niy, siyes guk aku ckp, totally ktorg byk main2 mse kwd. smpai kn jurulatih ktorg mrh2, ckgu mrh2 kt ktorg. aku ttwu la npe. dgn rmai bdk bru, tu pun ada yg amek bdk ppi ng renjer. mmg frankly speaking la aku ckp niy kan. jujur punya. tapi mungkin apa yg ktorg amalkan tahun niy menjadi. TERIMA KASIH kepada Wonderpet cz bg ktorg trademark tahun niy.

" apa yang penting? KERJASAMA ! "

kata2 niy la yg ktorg pegang smpai ke daerah. org tgk ktorg main2 tapi itulah smgt ktorg. yah! Puteri THO boleh! haha. smgt aku dah berkobar2 bila ingt kenangan tahun niy. sumpah! best gyle. kt cni aku da cte la serba sedikit apa yg aku rse. nty aku upload gmbr2 ktorg lah law ada mse. siap dgn video clip skali. thanks to kak eyza. (^^,)

emm. tu je kot na ckp. skrg aku na off, na g kdai mak aku. emm. btw, SELAMAT HARI PEKERJA ! hahaha. esok cuti seyy~ tapi tapiii, ahad ada kelas. ceht,, bru na rht. haaa. NO NO NO ! pmr na dekat, kne kerja keras cket. good luck guys! 9A's pmr 2009! amin~ daa!
video

apa cerita?

memandangkan skrg bru aku ada mse na tulis blog niy, aku akn cte apa yg aku na cte skrg. haha ayt tah pape aku niy. (--_)"

emm FIRST,

KAWAD.

oky nak cte pasal kawad lah kan. yg lepas aku cte pasal krs, skrg nk cte pasal go dan ngo lark. emm. baru2 niy, tanggal 28 April 2009, kawad go dan ngo berlangsung. go kat ssaj, ngo kat stadium. fuh, saingan hebat2 belaka. dan ini keputusannya :-

GO Perempuan :

1. Polis SSAJ
2. Bomba THO
3. Polis Kahang Bt 23
Komander Terbaik : SSAJ

GO Lelaki :

1. Polis SSAJ
2. Polis STK
3. Polis Spg Renggam
Komander Terbaik : SSAJ

NGO Perempuan :

1. PBSM SSAJ
2. Briged SJM
3. PPI THO

NGO Lelaki :

1. Pengakap STK
2. Pengakap SJM
3. PBSM SMAKJ

***


itulah dia keputusannya. SSAJ mantap gyle tahun niy. sume dia sapu g negeri. bapak aku bangga tol. haha. pastu, pengetua baru dia lgy laa bangga. baru masuk sch tu je, mcm2 dah johan. jgn kerek sudahh. hahaa. pape pun, harumkan la nama kluang yeaa! gambate! (^^,)~

***
niy gambar2 utk tatapan semua ~













sekian shj gambar2 mse kwd daerah ~

Tuesday, April 28, 2009

OMG !

haiyaa, dah lme gyle tk post pape kt blog niyh. bz la weyy,, skrg maw cte apa ar? aku tde modd la nk membebel kt cni. malas yg teramat kott, haihh.

**mengimbau kembali apa yg berlaku bln April ini.

ohh! 1 April, bfdy pza seyy. wallawey slmt kw ta kne dgn ktorg~ law ta mmg naya kw ktorg kje kn. hahaha.

seterusnya,,, nk jdik cte, kawad sch ditangguh pd 7hb cz 4hb tu senior2 niy g jb ada pameran kerjaya, aku n bdk2 tilawah g paloh ada kontez. aiseh masuk syarahan, bidan terjum maa~ nasib baik laa ain tu dpt guk adiah. kw mmg berbakat lah ain. hahaa. bangga bangga! c(=

dan dan tdk disangka2 apabila KRS Puteri dpt no2 mse kwd sch. hahaha. bpk terkejut makk. bertahun ta pna mng kwd sch tbe2 mng. haha amazing btl! ckgu ct hajar menjerit gembira kt blkg pentas. bhaha kantoi~ rileks ckgu, daerah ada lgy. haha. dan dan jurulatih ktorg menjanjikan makan besar utk ktorg law ktorg dpt no bila bertanding. akhirnyaaa! hahaha.

tapi tapi, yg ta besh dan ruginya ktorg niy, 11hb tuh kwd daerah, sch ktorg pulak bt maulidur rasul. wallaweyy rugi dohh tapat g maulud. ustad yg bg ceramah tu besh gyle weyy! mkn pon sedap. haha aku niy law bab mkn laju saje. haha! nk jdik cte, ktorg mng jgk bhaii, no3. hahaha sengal nyeee. tak sangka dohh! sumpah ktorg redha dan pasrah. haha poyooo.

mse tgh majlis penutup tuh, rombongan marhaban smk tho lelaki dtg dgn baju melayu bersamping serta bersongkok. eceh alim siakk. hahaa dorg menjadi perhatian pulew tuu, haha. kalerpul wa ckp sama lu. yok marhaban rmai2. haha.

ini dia keputusan Kawad Kaki KRS Puteri dan Putera, 11 April 2009 :

Puteri
1. SSAJ
2. STK
3. THO

Putera
1. SSAJ
2. STK
3. T6 <- mula2 no3 niy THO dpt tp sbb pengadil yg suweyy tu punya pasal agak bongek menjadi pengadil, turun no5. bengong, huh! takpe Putera, korg dah puas g negeri. kan kan? haha. whatever laa weyy.

adehh, malas na tulis lagi. sambung nty la. daa~

Thursday, March 26, 2009

exam dah abesss!

oyeyh! exam da abes~ enjoy tol. haha. tapi tapi niy bru test. PMR blm lepas. adehh~
haa. abes cte sal exam. skrg skrg sibuk kwd lark. waaa, ptg niy dah ada lthn. pehh mgu dpn da mmg last ar. 7hb kwd sch. OMG ! gyle arh. takot seyy!! gud luck sume! agaga.

THE END, fullstop.

Friday, March 13, 2009

penat nyeeee. bru alek kwd. laparrrrr. gotta go! arghhhhhhhh~

Holidayy lagii,

cuti sekolah bermula lagi. tapi tapi aku tk rse mcm cuti skola pun. mne tak nye, nk bce buku utk exam, ada lthn kwd, tsyn, lthn debate. pehh, pnt seyy. nek cuti ada exam. dugaan btl laa. haihh.

aku nk jmp cgu Maria laaaaaaaaaa~ ish2. cgu tu jiran aku je. tp jmp kt skola. haha sengal tol. skrg niy ada byk pilihan. ERICAN ? HIKMAH ? atau GILAP ? waaa . aku nk stop erican. nk g gilap. hikmah insyaAllah laa. sbb time skola an.

haa. selamat bercuti laa sume. kpd sape2 yg rse cuti niy dia bz, nasib kita sme laa. haha. and and kpd bdk2 yg na exam naik cuti niy, study leklok. 1mgu je lgy. kyh, daa~

Saturday, March 7, 2009

SEPAH juara RL3

Sepah juara RL3 ! yeah~ sepah mmg best! dorg sume niy mmg layak jdik juara. lawak dorg mmg berkesan. dan utk makluman korg, bdk2 sepah niy mbe abg sedara aku. bdk2 AirAsia. sepah, korg lepas niy kne brhenti kje ar ek? almaklum laa, dah jdik artis. hahaa. btw, sepah, korg mmg best! caya lah!

Friday, March 6, 2009

Mesyuarat Agung PIBG SMKTHO 2009

01 Mac 2009 : skola ktorg bt mesy. agung PIBG.. nk jdik cerita, bdk2 kls rka rmai terlibat arh. terlibat kt bhgian sambutan. pehh meriah beb ktorg bt. haha. dah tu, ktorg tgu je bila na mkn. huahua tgu perasmian lmbt btl. perut sume dah bunyi lagu mcm2. akhirnya, dpt jgk mkn. kue3.

niy jelar pic yg aku sempat snap mse mesy. tu berlangsung~

mse niy tgh perasmian. patu ada sesi munim pagi. tgk2 mak bpk yg dtg rmai jgk r. sume khusyuk2 jea. haha.


niy kt kantin. bdk2 bhgian sambutan sume lepak kt sini. bdk kompang kt sblh. muka sume tgh kelaparan eyh. hahaa.


aisehh. ada jgk~ bhahaha. di mana ada aku, di situ jgk lah ada ain. hahak.


*** aku tapat snap pic byk2 ar. mmc aku dah full. hahaa. ***

Saturday, February 28, 2009

Kursus Ketrampilan PRS 2009

Sabtu, 28 februari 2009 : sume PRS menyertai Kursus Ketrampilan kt skola. wuh, boleh tahan laa. best? oky lah kott. tp penat dia mahai. taleh tahan maa. mlm tsyn cm na trtdo aku. ain lgy laa. mata ta bleyy blaa. haha.

knp ktorg sertai ksus niy? cz dah wajib, join la. haha. mcm2 aktiviti lew ada. cmpo dgn sume form. sporting2 lak tuh.dan dan mmg keje aku amek gmbr jek. haha jom tgk pe ada~

mse niy tgh LDK. niy group Budi Bahasa. sume tgh prepare lakonan. afiq tde keje g bt shuffle. weyy, kw jdik bapak an? asal bapak lgy haruk dr anak niy? bhaha.

niy pulak group Anti Dadah. sume tgh khusyuk bt skrip utk lakonan. cte korg mmg best ar. ada aids sume bla3. bagus bagus. hahaa.


oh chinese tgh dgr ceramah drpd pn.long.

haa. niy aen comel. macik niy mmg suka pose. haha jgn mara eyy.


niy lah halaman di sekolah ktorg. taman niy dkt dgn surau, kelas dan kolam ikan. kira law cuaca redup, mmg damai ar taman niy. apa function pun aku ttwu. haha.


eh macik niy lagi. hahaa wtevr laa aen. niy page kw jgk an~ hehee.

Thursday, February 26, 2009


balik skola naik kreta,
kreta di bwk oleh mama,
aku ngntok rse nk membuta,
tp blm mkn, perut lapar maa~


hahaha tde keje sey tbe2 bt pantun. niy kes cgu Amin arh niy. ajo bt pantun. haha jgn salahkan cgu yg mengajar. hee. wuh aryni ada kwd tp dak2 bru je yg pegi. aku leh rht puas2. hahaha td da lah 1hari ta blajo. ada raptai utk majlis PIBG ahad niy. kne bwk bunga manga lewh. haaa nasebb. wuh mlm niy tde tsyn. ganti mlm esok. em mata aku dah pedih niy kne kipas. rse na out dlu larh. na main game. haha tde keje. blah blah!

Monday, February 23, 2009

untitle

weyy dah selasa dah? haihh sbtu niy ada ksus prs larhh. cm malas jek nak g. pakal je wajib aw. huuu. ain, hebat arh korg PPI dah bt bunga. KRS ? wallawey org byk out maa. g teknik laa g integrasi laa g ctu laa cni laa. haihh kwd statik pun blm abes blaja lgy. bdk2 bru niy rmai sngtt. hmm apa lah aku bebel niy. =.="

dan dan hari ni merupakan hari kelaparan aku di skolah. waaaaaaa aku lapar gyle weyy kt skola. rse na alek uma tu seksa tol and truely pepatah org melayu tu mmg btl ar, "penantian suatu penyeksaan" haaa. alangkah sng tol hati aku dpt mkn. haha wlwpn aku niy jenis mkn cket2, tp 1hari byk kali aw aku mkn. haha mak aku pun bising. prinsip aku? "dulik apeee" ahaha. kpd sume, dont try this at home. bhaha. sengal aku aryni.

hmm memandangkan aryni hujan, maka dgn rasminya aku mengisytiharkan kawad dibatalkan. haha suka2 aku je. haish, dulik apeee. hujan weyy! kw na kwd, kw kwd laa sorg2. huhu. dah na bt cmne kan, hujan. aku da mmg pakat dgn shima law hujan tnk dtg. nasib lahh. haa bt pertama kali ktorg ta dtg kwd. haha layann.

Friday, February 20, 2009

hari sukan

wahh sudah lme tidak menge'pos' blogg. wuh, hari sukan dah lepas. bt kt stadium. kawad sukan sudah tamat. dan skrgg, kawad sch ng daerah menanti. haihh. skrg sume kne urus sndri. KRS Puteri, go chaiyokk! kuat kan smgt weyy. kne mrh pun kne mrh lah, jnji kita bersatu hati. dan walaupun kak wani n kak sue dah tkde, Puteri msty diteruskan. weyy kak myra pun nak blahh, sedihh beb. mcm2 drama ada. huhu nges tak sudah. td kt sch bt meet yg trakhir. mula2 gelak2, dah abes meet sume nges2. dgn aku2 skali nges. haha. kngn kt stadium takan ktorg lupakan smpai bila2.
haha lihat lah aksi2 kami. aku dgn slumber badak bwk camera ltk dlm poket sluar, sblm gerak nk jalan niy, sempat lgy snap gmbr. bhaha gyle arh. bdk2 blkg ar cian tapat join. niy pon aku sempat snap skali jek. sume na pose ehh. tnk poyoo pulakk. tp smart weyy. hakhak!niy lah koperal yg ajar ktorg. Koperal Nizam. muda weyy. bhaha sengal jek. yg pose agk comel tu kak zue lew. ketua platun ktorg. sarjan katong. bhaha! yg pose agk menjeng niy plak, (oops!) hehe niy eacha larhh. adek sani. bakal2 ketua platun guk dia niy. hahah. mse niy btl2 lps abes round 1 trek uh. sume sebokk na pose dgn tuan. weyy aku na jgk!hahaha law korg pose dgn tuan, aku pun nak pose dgn dia guk. weyy camera aku, ekot suka aku lahh kan. haha. =}wallawey, aku puji tol la dgn korg niy. saling bantu membantu. akk tlg yg adik2. bgus2. amalkan weyy.sob. sedih tgk gmbr niy. niy laa kngn trakhir aku dgn kak wani. spe larh ek dok sblh aku nty. law aku sakit kaki, spe larh na tlg pcit2 kan cm kak wani slalu bt. spe larh yg na gang dgn aku dok paling hujung ble kne berbaris. spe larh yg na bluetooth dgn aku cm kak wani slalu bt. sob. byk kngn dgn dia tahun niy. tp tkpe laa. skali skala leh jmp kann. huhu. imy lah kak waniii~haa niy aku tde kjeee. amek gmbr koperal. hahaa yg kai tshirt negeri uh penolg jurulatih. Koperal Hisham nama dia. comel tol. tapi tapi garang gyle. pasniy dorg myb dah tak aja ktorg kott. cuma ktorg harap2 gyle laa dorg aja ktorg. besh oh dorg ajar. ktorg sume suka. koperal hisham ckp law amek gmbr dia curik2 nty kua gmbr antu, "tuan, tde pon?" hahaha.

Saturday, February 14, 2009

PENAT PENAT PENAT !

Title : MOODY
Huh aku penaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattt sngt! skola kawad blaja homework bebelan parents bebelan guru tugasan2 lain. warghhh!! boleh gyle law cmni selalu. hurhh stress aku. humm. Astaghafirullahalazim~ huu npe dgn aku niy??? mooooooooooooooooooooodyy larh weyy! hmm.

Title : KAWAD !
Esok da larh kne bg speech kt perhimpunan. OMG! aku tkot aku nervous! God, pls help meee! huhu. rbu dah hari sukan. na round 1 trek kt stadium tu. huh ble na start bt formasi niyy. haihh. kawad oh kawad. hmm.

Title : PMR weyy!
Aku nak buat study group! math aku lemah weyy. pls sum1 who can help meee? aku ta mampu na blaja sorg2. huhu. tention beb. bln3 ada trial. mati la weyy na jwb soklan math.. huhuhu T.T

Friday, February 13, 2009

muka aku!

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ muka aku dah gelap seyyy. sedih tol. ain pun sme. tp kw tnmpk sngt sbb kw puteh. huhu.

Wednesday, February 11, 2009

birthday abg aku lahh

aku ckp dgn abg aku, "abg meh amek gmbr" hahah dia pose slumber jek.

smlm, 11hb bsdy abg aku. haha adek bradek bln2. pas alek kwd smlm, aku alek uma siap2 twos kwa 1fmly. ktorg g celebrate bsdy abg aku kt Pizza Hut KM. mula2 tu sume betekak na mkn kt ctu kt cni kt sinun. hahahaa. last2 g pizza je. kt ctu mahai, punya laa lembab service dia. padahal bkn la rmai noo makhluk. adesss berejam tngu. dah tu, dia anta mknn tu satu2. abes mkn ni, bru mkn tu lark smpai. aisehh. nak je komplen. huhuu. tp pape hal, HAPPY BIRTHDAY utk abg aku. haha dah 22thn dah dia. tua dahh. kue3.

time niy abg aku tga tgk menu. haha aku pun snap pic dia. hee. :}

birthday boyylengang dan tk bpe nk rmai tp service mahaii. =.="
sudu garfu dan pisau yg menarik perhatian aku. haha.

Lampu yg ala2 tanglung niy pun menarik minat aku. hohoho.finally, makanan pertama yg cmpai. huhu. =.="

Monday, February 9, 2009

T Shirt kelas weyy

att frenz, ble na design tshirt kls niy weyy? aku dah ta sbr niy. gelojoh! hahaha. sape2 rse diri dia kreatif, sila hantar design anda kpd penolong kelas ok?

yeah. da na kul4. wuhh na g skola pulakk. haihh slmt tinggal blogg. nty de mse aku online lgy. huhu. daa~

Neo si Kucing Parsi

Niy Neo. kucing uncle aku. dia niy gebu gyleee. manja lark tu. ta padan jantan. hahaa. da lah gebu, ble dia lepak cmniy, mahai~ besar beg skola wa ckp sama kamu. pndai pose lgy. hahaa. pape pun ktorg sume mmg syg kw lah Neo.